Ankara İl Koordinatörlüğü

28-29 Nisan'da ATO 'nun Düzenlediği Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'ne Katıldık.


             28-29 Nisan tarihinde ATO Congresium’da gerçekleştirilen Coğrafi İşaretler Zirves’inin açılışında  Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Valisi Ercan Topaca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve çok sayıda davetli yer aldı. Zirve’nin açılış töreninde Destek Hizmetleri Genel Koordinatör Vekilimiz Sayın Ülkü Altundiş Yıldız ve Tahakkuk Koordinatörü Cihan Karahan 'da davetliler arasında yer aldı. Ayrıca Ankara İl Koordinatörlüğü olarak zirvenin fuar alanında stand açılarak potansiyel başvuru sahiplerine bilgilendirmede bulunuldu.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, coğrafi işaretli ürünlere önem verdiklerini belirterek, "Ülkemizde potansiyel olarak yaklaşık 2 bin 500 ürünümüz var. Türk Patent Kurumunda sırf bu işle ilgilenilmesi için Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanlığı ihdas ettik." diye konuştu.
ATO Başkanı Gürsel Baran, "Yerel ürünlerimizi tescilleyip marka yaparak daha değerli hale getirmeliyiz. Dileriz ki bugün yakılan meşale tüm Türkiye'yi aydınlatsın. Çalışmalarımızın kökü bir, dalı bin olsun. Ekenin, dikenin, üretenin bereketi artsın" dedi.
            ATO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülkü Karakuş da zirveye 3 bin 500'ü salonda, 2 bini de salon dışında olmak üzere 5 bin 500 kişinin katıldığını belirterek, "Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvemiz bugün muhteşem bir katılımla, başta Bakanlarımızın desteğiyle olumlu bir şekilde açıldı. Emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkür ederim" dedi.
            Zirvenin konukları arasında siyasi, bürokrat ve işadamlarının yanısıra görsel medyada popileritesi yüksek isimlerde yer aldı.Sunuculuğunu Mesut Yar'ın yaptığı Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'nde "Ayhan Sicimoğlu'nun Gezi Notları: Geldim, Gördüm, Yedim" başlıklı oturumda Ayhan Sicimcioğlu, İtalya'nın coğrafi işaretli ürünleri balzamik sirke ve parmesan peyniri hakkında ilginç bilgiler paylaştı.
            "Tarladan Sofraya Coğrafya Türküleri" isimli oturumda konuşan ekonomist, para dedektifi Cem Seymen ise "Coğrafi işaret tarihi de korur. Tüm dünya 500 nüfuslu Rokfor kasabasının peynirini nasıl tanıyor?" diye konuştu.
Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'nin ikinci gün konuğu olan ünlü radyocu Kadir Çöpdemir, yaptığı sunumla izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. "Lezzet dedektifi" olmak istediğini söyleyen Çöpdemir, "Tekerlek icat edildiğinde medeniyet başladı diyorlar ama bence yeme içmenin icadıyla başladı" diye konuştu.
Fuar alanında stand açılmasına olanak sağlanarak parekende satışı olan yatırımcılar için büyük market zincirlerinin satış temsilcileri ile görüşme yapma fırsatı oluşturuldu. Bu bağlamada Kurumumuzdan destek alan yatırımcılarımızın hayata geçen projeleri ile fuar alanında yoğun ilgi toplamaları bizleri ayrıca onurlandırmıştır.
Kurumumuzun merkez teşkilatından Tahakkuk Koordinatörü Cihan Karahan ise “Kırsal Ürünler Global Hedefler” başlıklı oturumda yer aldı. Cihan Karahan coğrafi işaretlerin önemi ve kırsal alanlarda Kurumumuzun şuana kadar vermiş olduğu destekler ve bundan sonraki süreçte yapılabilecekleri anlattı.
        Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, ekmek uzmanı Mine Ataman'ın “Bir Dilim Ekmek” üzerine yapmış olduğu söyleşi ve sunumunun ardından Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün yöresel giysiler defilesiyle son buldu. İki gün süren Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi kapsamında 30 oturumda 42 konuşmacı yer aldı.
      Ankara İl Koordinatörlüğünce kurulan standımıza ziyarete gelen Sayın Genel Koordinatörümüz Ülkü Altundiş Yıldız ve Tahakkuk Koordinatörü Cihan Karahan’a ayrıca yoğun ilgileri ile bizleri yalnız bırakmayan potansiyel yatırımcılarımıza teşekkür ederiz.
 


















 
    Cimer