Ankara İl Koordinatörlüğü

Expo Antalya'da 19 Mayısta Çifte Bayram Kutladık.


10. YILIMIZDA KIRSAL KALKINMA BULUŞMASI" PROGRAMI ANTALYA'DA GERÇEKLEŞTİ.

    TKDK, kuruluşunun 10. yılını Antalya Congress Expo Center'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik'in teşrifleriyle 19 Mayıs Cuma günü  gerçekleştirdi. "10. Yılımızda Kırsal Kalkınma Buluşması" Programına Bakan Çelik'in yanı sıra Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı,AB Türkiye Delegasyon Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals, Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Gökçen Özdoğan Enç, çeşitli kamu kurumlarının genel müdürleri, STK Temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Başkan Antalyalı:"10 . yılımız Türkiye’ye hayırlı olsun.”

    Programın açılış konuşmasını yapan TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, “Bugüne kadar 11.000 projeyi hayata geçirdik. Yaklaşık 2.3 milyar Avroluk yatırım Kurumumuz tarafından desteklendi. 50.000 kişiye istihdam sağlandı. 180 milyon avroluk ihracat gerçekleştirdik. IPARD-II’yle birlikte bir çok yeni desteği getiriyoruz. Yenilebilir enerji sektöründeki yatırımları desteklemeye başladık. Makine parklarını destekliyoruz. Yumurta tavukçuluğu yine desteklerimiz arasında. Kaz yetiştiriciliği, manda eti ve sütünü desteklerken hibe oranları %70’e kadar yükselttik. Finansman Anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle 1 milyar avroluk kaynak serbest bırakılmış oldu.

10. yılımızın tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını dilerim. Ayrıca herkesin 19 Mayıs gençlik ve spor bayramını da kutluyorum.” 










 




    Cimer