Ankara İl Koordinatörlüğü

Ankara Ticaret Odası (ATO) yönetim kurulu üyeleri ve komitelerine IPARD II 2. Çağrı İlanı Tanıtım ve Bilgilendirmesi Yapıldı.


TKDK Ankara İl Koordinatörlüğü ile Ankara Ticaret Odası (ATO) Akademinin, ATO’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Hasan Özlü’nün katılımıyla IPARD II 2. Çağrı İlanı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirilmiştir.
Toplantıya, TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, ATO Başkanı Gürsel Baran ve Yönetim Kurulu Üyesi Ülkü Karakuş, ATO üyeleri, TKDK  Destek Hizmetleri Genel Koordinatörü ve Ankara İl Koordinatörü Ülkü Altundiş Yıldız ile TKDK çalışanları ve potansiyel başvuru sahipleri katıldı.
Özlü,  IPARD II 2. Çağrı İlanı Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, üreten ve tüketen kesimin sorumluluğunu taşıyan bir bakanlık olduklarını söyledi. 2011 yılından itibaren IPARD I’de 15 çağrı ilanına çıkıldığını ve bunun sonucunda 42 ilde 10 bin 693 projenin yatırıma dönüşmesinde hibe destekleriyle katkıda bulunulduğunu anımsattı.
TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı ise gelecek 5 yıllık süreç içerisinde 2-2,5 milyar avroluk yatırımın gerçekleşeceğini ve bunun yarısının TKDK tarafından verileceğini dile getirdi.
Antalyalı, ülkede tarımın çok tartışıldığına dikkati çekerek, sorunun üretimde değil pazarlamada olduğunu kaydetti.
Toplantıda konuşma yapan  Ankara İl Koordinatörlüğü Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Şahin, IPARD I kapsamında Ankara il Koordinatörlüğü olarak toplamda 465 proje ile sözleşme imzalandığını ve bu projeler için toplam yatırım tutarının 482.533.566,21 TL, Toplam destek tutarının 260.521.508,34 TL olup ödenen hibe turanın ise 236.504.002,47 TL olduğunu dile getirdi.
IPARD II 1. Çağrı döneminde ise toplam 29 sözleşme imzalandığını sözlerine ekleyen  Şahin, Bu sözleşmelerin toplam uygun harcama tutarının 31.314.825,06 olup toplam destek tutarının ise 20.724.038,27 TL olduğunu katılımcılarla paylaştı.
TKDK Ankara İl Koordinatörlüğü Proje başvuru Yönetimi Birim Amirliği ve uzmanlarınca katılımcılara sunumla devam eden toplantı soru ve cevap bölümüyle sona erdi.






























    Cimer