Ankara İl Koordinatörlüğü

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Türkiye Stajları Programı


Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından yurt dışında üniversitede okuyan vatandaşlarımıza Türkiye Stajları Programı kapsamında Bakanlığımız faaliyet alanları ile ilgilenen ve stajını Bakanlığımızda yapmayı arzu eden adaylara yönelik bir staj programı belirlenmiştir. Bakanlığımızın ilgili ve bağlı kuruluşlarında yapılan programın TKDK ayağı Ankara İl Koordinatörlüğü’nce gerçekleştirilmiştir.
 
Belirlenen program kapsamında 24-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında, IPARD kapsamında gerçekleştirilen ve örnek sayılabilecek projelerin uygulandığı; özellikle kırsal turizm, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi, küçük ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği ve benzeri konularda faaliyet gösteren işletmelerin ziyaret edilmesi amacıyla üç günlük bir program hazırlanmıştır.
 
Hazırlanan program kapsamında Ankara İl Koordinatörlüğümüzden Yerinde kontrol Birim Amiri Mehmet AKIN ve Kıdemli Yerinde Kontrol Uzmanı Bilal TUNÇ ‘un rehberliğinde başkentte TKDK Ankara İl Koordinatörlüğü’nce yatırımı desteklenen çeşitli işletmelere ziyaretler gerçekleşmiştir.
 
Ziyaretlerin gerçekleştirildiği işletmeler ;
 
·         Büyükbaş Besi İşletmesi ( Hilmi Bey –Sincan )
·         Et İşleme ve Paketleme Tesisi ( Macit Mandıra - Sincan )
·         Küçükbaş Süt Üreten İşletme (Orion Grup – Gölbaşı )
·         Süt İşleme ve Paketleme Tesisi (Ankara Birlik – Gölbaşı )
·         Kırsal Turizm İşletmesi (Zehra Sena Demir – Beypazarı )
 
Programa katılım sağlayan öğrenci arkadaşlarımıza mesleki hayatlarında başarılar diler örnek teşkil etmesini temenni ederiz.








    Cimer