Ankara İl Koordinatörlüğü

Ankara İl Koordinatörlüğü olarak 53 milyonluk yatırım talebi aldık...


   103( Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar) sektörü kapsamında başkentimize 52 milyon tutarında yatırım desteği talebi aldık.
 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak 12 Haziran 2017 tarihinde IPARD II programı İkinci Başvuru Çağrı İlanına çıkılmış son başvuru tarihi olan  13 Ekim 2017 saat 18 00 kadar başvurular kabul edilmiştir. Yoğun bir tanıtım ve bilgilendirme toplantısı süreci ile Ankaralı yatırımcılar 103 Sektöründe 10 milyon avroya talip oldu. Ankara İl Koordinatörlüğü olarak başkentimize sürdürülebilir yatırımları kazandırmak öncelikli hedefimizdi. Bu bağlamda sürdürülebilir istihdamı artıracak projeleri desteklemekten büyük onur duyuyoruz.
103 (Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar) sektörü, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması gibi alt sektörlere ayrılmış bir sektördür. Destek oranı %50 olup yatırım kapsamında yapılacak harcamalarda KDV muafiyeti sunulmaktadır.
Ankara İl Koordinatörlüğü olarak; Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması kapsamında Soğuk Hava Deposuna destek verilecek aynı zamanda Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması kapsamında Süt İşletmesi Kurulumuna Destek verilecek ayrıca Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması kapsamında Kesimhane desteklenmesi yapılacaktır. Gerçekleştirilecek olan yatırımların toplam bütçesi 52.767.026,60 TL dir.
Ankara il koordinatörü Ülkü Altundiş YILDIZ  ; Yatırımların  ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını ve bu yatırımları gerçekleştirecek olan iş adamlarımıza da kolaylıklar dilediğini ifade etmiştir.. Ankara İl Koordinatörlüğü olarak projelerin tamamlanması için gerekli olan sürelerde bitmesi ve yatırımların bir an önce hayata geçebilmesi için her türlü kolaylığı ve her türlü desteği sağlayacağımızı 
    Cimer