Ankara İl Koordinatörlüğü

ANKARA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YATIRIMI “TARIM TÜRK DERGİSİ”NDE


   Sektörel yayınlardan Tarım Türk dergisinin 71. sayısında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ankara İl Koordinatörlüğünden aldığı 1 milyon 483 bin lira hibeyle besi çiftliği kuran girişimci Serkan Baybora’nın yatırım öyküsü anlatıldı. 
   Özel dosya sayfasında, “Mesleği güzel sanatlar, yatırımı besi çiftliği” başlığıyla yayımlanan haber şöyle:
Güzel sanatlar eğitimini tamamlamasının ardından Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Müslüm köyüne Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı 1 milyon 483 bin lira hibeyle besi çiftliği kuran Serkan Baybora, yıllık 120 ton et üretiyor. 
    Besi çiftliği sahibi Serkan Baybora, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde grafik tasarım bölümü ve Valencia Politeknik Üniversitesinde görsel iletişim okudu. 
   Eğitimini tamamlamasının ardından yurda dönen Baybora, hayvancılıkta tecrübe kazanmak için Kalecik ilçesinde arkadaşıyla çiftlik kiraladı ve 87 hayvan yetiştirmeye başladı. 
    Baybora, çevresindekiler vasıtasıyla devletin hibe imkanlarını duymasının ardından TKDK Ankara İl Koordinatörlüğüne giderek uzmanlardan bilgi aldı. 
    Detaylı piyasa araştırmaları da yaptıktan sonra ortağıyla 2 milyon 281 bin liralık proje hazırlayan Baybora, projesini Koordinatörlüğe sundu ve yatırımını tamamlamasının ardından 1 milyon 483 bin lira hibe aldı. 
   Baybora, yıllık 120 ton et üretimiyle ilçe ekonomisine katkı sağlıyor. 
   240 büyükbaş hayvan yetiştiriyorlar
Baybora, yaptığı açıklamada, 240 büyükbaş hayvanı bulunduğunu söyledi. İşletmesinde çalışmalarını 2 personeliyle sorunsuz sürdürdüğünü belirten Baybora, “Bundan sonrası için ise yeni yatırımlar yaparak kapasitemizi artırıp daha büyük bir işletme olmak istiyoruz. Halihazırdaki mevcut işletmemiz ile edindiğimiz tecrübelerimizle çok daha deneyimli ve bilinçli olarak bu sektörde adımızdan söz ettirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 
Baybora, buna istinaden yeni fikirleri bulunduğunu, TKDK’nin yeni proje çağrı dönemlerinde bu fikirleri hayata geçirmek istediklerini dile getirdi. 
   Ürünleri et borsası ve çeşitli büyük markalara sattıklarını aktaran Baybora, kapasite artırımıyla ekonomiye daha çok katma değer sağlamak istediklerini kaydetti. 






 
    Cimer