Ankara İl Koordinatörlüğü

Ankara İl Koordinatörlüğü'nün 43 Projesi İçin Temel Atma,Sözleşme İmzalama ve Açılış Töreni


ANKARA’DAKİ 43 KIRSAL YATIRIM İÇİN TÖREN
 
     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ankara İl Koordinatörlüğü tarafından Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) Programı hibeleriyle başkente kazandırılan ve kazandırılacak kırsal yatırımlar için, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals,  Ankara Valisi Ercan Topaca, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili  ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan’ın katılımlarıyla Sheraton Ankara Hotelde "TKDK Ankara İl Koordinatörlüğü Temel Atma, Açılış ve Sözleşme İmzalama Töreni" düzenlendi.
Fakıbaba, törende yaptığı konuşmada, kırsal kalkınma denilince heyecanlandığını söyledi.
Ülkesini çok sevdiğini ve kırsalda kalkınma olmadan şehirlerde kalkınmanın mümkün olmadığını düşündüğünü belirten Fakıbaba, şöyle konuştu:
‘’Bu bağlamda, ülkenin kalkınması kırsalda başlar. Özellikle, kadın ve genç arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her gittiğim yerde güzel örneklerine bakıyorum. TKDK Başkanı ve çok değerli bürokrat arkadaşlarım var burada tabi. Gittiğim her yerde bu projelere hayran kalıyorum, izliyorum böyle. O bayan kardeşlerim! Ya ne kadar mükemmelsiniz, ne kadar üretkensiniz. Yani, Allah’ın verdiği o annelik özellikleriyle öyle güzel şeyler yapıyorlar ki ve diyorum ki, ‘Avrupa, bekle bakın Türkiye geliyor. Almazsanız vallahi siz çok çok rahatsız olacaksınız.’ Avrupa’nın korunmasının en başında Türkiye olduğunu biliyorum. Sadece coğrafi bölge olarak değil, insanıyla, çalışkanlığıyla, tarımıyla, tarıma bağlı sanayisiyle ne kadar önemli bir ülke olduğunu sonradan anlayacaklar. Ben bunu çok iyi biliyorum ve farkındayım. Türkiye, gerçekten yıldızı parlayan bir ülke. Tarım sadece çiftçi kardeşlerimiz için bir ekonomik kaynak değildir. Tarım bir kültürdür, hobidir, zevktir, spordur ve heyecandır. Tarımdan zarar eden ertesi yıl der ki, 'Belki ben seneye bundan kar edeceğim.' Bugün 18 proje sahipleri yatırım çeklerini alacak. Yüzde 99'unun çok başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü Türk insanının isterse yapamayacağı hiçbir şey yok.‘’
 
 
‘’Ankara, Türkiye’nin 2. tarım şehri’’
Sarıeroğlu, Ankara’nın 12 milyon dekarlık tarım arazileriyle Türkiye’nin 2. tarım şehri olduğunu dile getirdi.
Uzun süredir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gerçekleştirdiği projeler ve hibe programlarıyla ivme kazanan bir süreç yaşandığını ifade eden Sarıeroğlu, ‘’İnşallah, bugün açılışını gerçekleştireceğimiz tesislerimiz, yeni imzalayacağımız sözleşmelerimiz ve hizmete başlayacak olan yatırımlarımızla bu ivmenin daha da hızlanacağına inanıyoruz. Tekrardan hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ankara’da sahada yaşanan sorunları da sürekli iştişare halindeyiz. Bir kadın Bakan olarak da bir hususun altını çizmeden kürsüden ayrılmam uygun olmaz. Ankara’da bu kadar başarılı performansın arkasında aslında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ankara İl Koordinatörü’nün de bir kadın olmasının etkisi olduğunu düşünüyorum. Buradan Güzin Hanım’a teşekkür ediyoruz. Çok yoğun çalışıyor, bizler vekilliğimiz döneminden de şahidiz. İnşallah, daha da başarılarının devamını diliyoruz.’’ Değerlendirmelerinde bulundu.
 ‘’Sürdürülebilir kırsal kalkınma, AB’nin ortak tarım politikasının ayrılmaz bir parçası’’
Vinals, IPARD kapsamında Türkiye’de yapılan etkinliklere 4. defa katıldığını ve bu katılımlardan büyük memnuniyet duyduğunu anımsattı. Tarım sektörünün AB ekonomisinin en önemli sektörlerinden birisi olduğunu vurgulayan Vinals, ortak tarım politikasının AB’nin temel politikalarından olduğuna işaret etti. AB, çiftçilere hem yeni yaşam standardı sağlamayı başarmış hem de hayvan sağlığı ve refahı, çevrenin korunması ve gıda güvenliği için belirli koşullar belirlediğini hatırlatan Vinals, sürdürülebilir kırsal kalkınmanın AB’nin ortak tarım politikasının ayrılmaz bir parçası olduğunu bildirdi.
Ankara Valisi Topaca’dan bereketli kazanç temennisi
Vali Topaca, bugün Ankara’nın tarımı ve kırsal kalkınması için önemli bir günü yaşadıklarını ifade etti. Sözleşmesi imzalanacak ve açılışı yapılacak tesislerin ülkeye, kente ve yatırımcılara hayırlar getirmesi, helalinden bol be bereketli kazançlara vesile olması temennisinde bulundu.
En fazla hibe alan il Ankara
TKDK Başkanı Hakan Kalender de bugün programı yapılan 43 projeye toplam 47 milyon lira hibe sağladıklarını belirtti. Bu hibelerle Ankara’da 100 milyon liralık yatırım yapılacağına işaret eden Kalender, şunları kaydetti:
‘’Ankara’nın tarımsal ve hayvansal potansiyelinin etkin kullanımına katkı veren bu yatırımlar, aynı zamanda istihdama da önemli katkılar sağlamaktadır. TKDK olarak Avrupa Birliği fonlarının ağırlıklı kullanıldığı IPARD Programı kapsamında 2011 yılından itibaren süt üretiminden besiciliğe, et ve süt işleme tesislerinden soğuk hava depolarına, arıcılıktan kırsal turizme kadar birçok alanda yatırımları destekliyoruz. Ankara, 2016 yılında tamamlanan IPARD I kapsamında 42 il içerisinde en fazla hibe alan ilimizdir. Ankaralı yatırımcılarımızın gayreti ve TKDK Ankara İl Koordinatörlüğündeki arkadaşlarımızın yoğun çalışmasıyla IPARD II kapsamında hibelerimiz artarak devam edecektir. Sayın Bakanımızın talimatıyla küçük yatırımcılarımızın bu hibelerden daha etkin faydalanması için önemli çalışmalar başlattık. Küçük üreticilere önemli avantajlar sağlayan bu projeyi başlattığı için Sayın Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum.’’
Fakıbaba ve Sarıeroğlu’dan 18 proje sahibine çek takdimi
Konuşmaların ardından, Gölbaşı ilçesinde hayata geçirilecek  Ar-Et Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kırmızı et işleme ve parçalama tesisleri yatırımlarına ilişkin temel atma töreni canlı bağlantıyla gerçekleştirildi. Fakıbaba ve Sarıeroğlu, 18 proje sahibine sözleşmelerinin öngördüğü çekleri takdim etti, girişimcilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. İnşası tamamlanan 25 yatırım için ise toplu açılış töreni düzenlendi. 
Programa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bürokratları, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, TKDK çalışanları, girişimciler ve vatandaşlar katıldı.













































 
 
    Cimer