Ankara İl Koordinatörlüğü

TKDK Ankara İl Koordinatörlüğü IPARD II 3. Çağrının İlk Sözleşmelerini imzalıyor.


             IPARD II 3.Çağrıda Tarımsal İşletmelerinin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar ve Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri kapsamında toplam yatırım değeri yaklaşık 14 Milyon TL olan 44 proje sözleşme imzalamaya hak kazanmıştır.
             TKDK Ankara İl Koordinatörü Sn.Güzin OYMAN, Ankara Vali Yardımcısı Sn.Emin ÇOLAK,sözleşme imzalama hak kazanan başvuru sahipleri  ve TKDK Ankara İl Koordinatörlüğü personellerinin katıldığı imza töreniyle, sözleşme imzalamaya hak kazanan projeler imzalandı.
             İmza töreninde konuşan TKDK Ankara İl Koordinatörü Güzin OYMAN, ''Sözleşme imzalamaya hak kazanan 44 projeden 36 tanesinin Tıbbi ve Aromatik Bitkiler alt sektörü(302), 8 tanesinin ise Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) kapsamında olduğunu , projelerin toplam yatırım tutarının 14 Milyon TL ve bunun içindeki toplam destek tutarının ise yaklaşık 7 Milyon TL olduğunu belirtti. Sözleşmelerini imzaladığımız bu projelerin hem ülkemize hem de yatırım sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.
          İmza törenine katılan Ankara Vali Yardımcısı Emin ÇOLAK,  yaptığı konuşmada, “Kırsal Kalkınmayı Destekleme projemiz, gerek genel bütçemizden gerekse Avrupa Birliği bütçesinden aldığı destekle, ülkemiz tarımını ve çiftçimizi destekliyor” sözlerine yer vererek, projenin Türkiye’de tarımın gelişmesi için önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti.
         Sözleşme İmzalamaya hak kazanan 44 projeden geri kalanlar içinde önümüzdeki günlerde yine sözleşme imzalama törenleri devam edecektir.











    Cimer