Ankara İl Koordinatörlüğü

69.Polatlı Hasat Bayramı Gerçekleştirildi


     Bu yıl 69 uncusu düzenlenen Hasat Bayramı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri, Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'nin iştirakleri, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz,TKDK Ankara İl Koordinatörü Sn.Güzin OYMAN, STK'lar ve Ankara İl ve 25 İlçeden binlerce çiftcimizin katılımıyla Ankara'nın Polatlı ilçesinde yer alan Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde 26 Temmuz Cuma Günü gerçekleştirildi.

    Milli ve yerli elektrikli traktörün ilk defa sergilendiği hasat bayramında konuşan Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan “Yerel ürünlerden tıbbi aromatik bitkilere kadar bir çok alanda gençlere imkanlar sunduk. Sadece son 3 yılda genç çiftçilerimize devletimiz tarafından sağlanan hibe tutarı 1.5 milyar liradır. 2019 senesinde IPARD kapsamında 310 milyon avro yani 2 milyar lira hibe bütçeli kırsal kalkınma proje başvuru çağrısına çıktık.60 milyon avro yani 400 milyon liralık çağrı şuanda devam ediyor. 2023 yılına kadar desteklediğimiz proje sayısını 20 bine, toplam hibe miktarını 8 milyar liranın üzerine ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.
 

       Çiftçilerin ve üreticilerin geniş katılımıyla gerçekleşen hasat bayramı etkinliklerinde Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı kuruluşların açtığı stantlarda katılımcılara çeşitli konularda bilgi verildi.TKDK’nında bir tanıtım standı açarak katılım sağladığı organizasyonda IPARD Programı 6. Çağrı İlanı hakkında Kurum uzmanları tarafından üreticilere detaylı bilgi verildi ve merak edilen konulardaki sorular yanıtlandı.
        Program kapsamında tarım ve hayvancılığa büyük hizmetler vermiş önemli isimler ile tarımda çığır açacak projelerin sahiplerine de "vefa plaketi" verildi.








    Cimer