Ankara İl Koordinatörlüğü

İl Koordinatörümüz Sn. Emre YENİAY , pilot bölge olarak sadece Ankara – Beypazarı ilçemizde uygulanan , ‘’Tarım-Çevre İklim ve Organik Tarım’’ tedbiri ile ilgili saha ziyaretlerinde bulunmuştur.


İl Koordinatörümüz Sn. Emre YENİAY , pilot bölge olarak sadece Ankara – Beypazarı ilçemizde uygulanan , ‘’Tarım-Çevre İklim ve Organik Tarım’’ tedbiri -“Toprak Örtüsü Yönetimi ve Toprak Erozyonu Kontrolü” alt tedbiri kapsamında destek alan projelerin 2021 ödemeleri kapsamında Yerinde Kontrol Uzmanları ile saha ziyaretleri gerçekleştirmiştir.
                Bu tedbir ; Toprak örtüsü yönetimi ve toprak erozyonu kontrolü alt tedbiri sadece sulanmayan ekilebilir araziler için 2 paketten oluşmaktadır. Her iki paket de erozyonu engellemeyi amaçlar. Gönüllü olarak erozyon alt tedbirine başvuru yapan çiftçiler seçecekleri pakete göre gereklilikleri uygulayarak tarlalarında erozyon ile mücadele etmeyi taahhüt ederler. Bu alt-tedbir sadece sulanmayan ekilebilir araziler için 2 paketten oluşmaktadır: 1) Yeşil nadas(fiğ) gerekliliklerinden oluşan paket 2) Çok yıllık yeşil örtü(korunga) içeren paketten oluşmaktadır.
Destek oranı (kamu katkısı), toplam uygun masrafların %100’ünü karşılalamakta  ve bunun %85’i AB katkısı %15’i TC katkısıdır. Bu kapsamda hibe desteklerinden yararlanan toplam  88 proje ve toplam desteklenen  alan 1066 ha’dır.
Şuana kadar TKDK tarafından  2019 yılında 2.195.927,58 TL, 2020 yılında ise 2.2353.503,91 TL ödeme yapılmıştır. 5 yıllık uygulamaya bağlı olarak ödemeler 2021-2022 ve 2023 olmak üzere toplamda 5 yıl boyunca devam edecektir.  






    Cimer